Cześć,
Z tego co wiem jest szansa na testy różnych opon razem z ODS w marcu.
Jeżeli będę coś wiedział dam ci znać, natomiast myślę że jak do nich napiszesz to dostaniesz rzetelną informację na temat tych opon.
Z mojej wiedzy wynika, że Direzza to opona, która gwarantuje świetną przyczepność (jedna z najlepszych z homologacja drogowa), ale jest droga i zużywa się bardzo szybko.
Miałem raz okazję jechać na Direzzy 225/45/17 w słabym stanie na tylnej osi w BMW E30 M54B30. Mogę tylko powiedzieć, że w porównaniu do Profila XR-01 225/45/17 w mieszance średniej opona zachowywała się znacznie bardziej przewidywalnie, boki się nie gięły a opona nie przegrzewała (było jakieś 20-25 stopni).
Mój prywatny zestaw semi slikow na ulice czy proby na których nie można jechac na slikach to przód Federal 595 RS-R 225/40/18 a tył Achilles 123S 255/35/18. Nie ze względu na to, że te opony są wyśmienite, ale za rozsądna cenę gwarantują przyzwoitą przyczepność i nie schodzą zbyt szybko. Pracują pod warunkiem, że na dworze jest w miarę ciepło np. powyżej 10 stopni, ponieważ przy niskich temp. zachowują się bardzo słabo.
W razie dodatkowych pytań służę pomocą.
Pozdrawiam Miko
http://www.facebook.com/mikomarczykmotorsport" onclick="window.open(this.href);return false;